Goedkope keukens zijn er in verschillende vormen en maten, maar je hebt ook enorm veel keuze uit de materialen en extra opties, zoals speciale kranen en inbouwapparatuur. Er zijn verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Van de rechte keuken tot aan de U-vormige keuken en van de hoekkeuken tot aan de keuken met een eiland. Goedkope complete keukens zijn tegenwoordig niet meer de simpele keukens bestaande uit een aanrechtblad met een spoelbak van RVS en een paar keukenkastjes. In onze blog vertellen we welke opties je hebt als je op zoek bent naar een complete keuken.

Op zoek naar goedkope complete keuken? Kies voor de rechte keuken! 

Mensen die beperkt de ruimte hebben kiezen nog altijd massaal voor een rechte keuken. Een rechte keuken bestaat in de regel uit een keukenblok met een spoelbak en een aantal keukenkastjes. Zowel in het blok zelf als kastjes die je kunt ophangen. De ruimte in een rechte keuken is wat beperkt, maar het is wel de meest makkelijke keuken om te monteren. Rechte keukens zijn ook goedkope complete keukens die veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld L-vormige of U-vormige keukens. 

L-vormige hoekkeuken

Ben je op zoek naar goedkope complete keukens? Dan is de L-vormige keuken – ook wel de hoekkeuken genoemd – zeker een overweging waard. Het is een populaire keuze, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Het grote voordeel van de hoekkeuken is dat je meer ruimte en opbergruimte hebt en dat je gebruik kunt maken van een groter aanrechtblad. Dat handig is als je bijvoorbeeld veel eten moet klaarmaken. De opbergruimte zit merendeel op kniehoogte, maar je kunt natuurlijk ook keukenkastjes ophangen als je dat wenst. L-vormige keukens zijn relatief goedkoop en net zo makkelijk te monteren als rechte keukens.

Een keuken met eiland, kan dat goedkoop?

Veel consumenten denken nog altijd dat de keuken met een eiland alleen voor rijke mensen is, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Sterker nog, keukens met eilanden zijn enorm populair en worden ook steeds vaker gekozen. De primaire reden dat mensen het model negeren heeft te maken het feit dat ze er de ruimte niet voor hebben. Dat is natuurlijk wel een vereiste als je dit model wilt monteren. Complete goedkope keukens met een eiland zijn multifunctioneel en doen vaak ook dienst als leefkeuken. De keerzijde van de medaille is dat je in de regel wel bijkomstige kosten hebt, omdat leidingen en elektra moet worden verlegd.

Goedkope complete keukens kopen? Kijk eens naar de U-vormige keuken! 

Goedkope complete keukens in een U-vorm zijn enorm populair en dat is ook logisch! Je hoeft met dit model je namelijk geen zorgen meer te maken over het feit of je wel genoeg bergingsruimte hebt. Je hebt zoveel ruimte dat je en alles netjes kunt opbergen en dat je apparaten, zoals een koelkast, vaatwasser, vrieskast, magnetron en zelfs de koffiezetter kunt laten inbouwen. Uiteraard betaal je dan ook wel iets meer voor de complete keuken. In veel gevallen is een U-vormige keuken modulair opgebouwd en je kunt dus delen loskoppelen en verplaatsen als dat nodig is.