Ze worden ook wel modulaire banken genoemd. Een mooi woord voor een bank waarvan je de verschillende onderdelen los van elkaar kunt halen. Om ze daarna opnieuw tegen elkaar aan te zetten, maar dan zo dat er een andere hoofdvorm ontstaat. Dat is pas een bank die flexibel is! Met de losse zitelementen kun je dus variëren. En het maakt niet uit welke kant ineens in het zicht komt want alle elementen zijn rondom geheel afgewerkt. Het kan zijn dat een bepaalde opstelling bij je thuis wat irriteert omdat er een hoek van de bank wat in de weg zit. Dan creëer je snel meer loopruimte rond de bank door een aantal elementen elders neer te zetten. De onderdelen van elementenbanken zijn ook snel verschuifbaar omdat ze op pootjes staan.
Flexibiliteit voorop bij elementenbanken
Je bent op korte en op lange termijn heel wendbaar met je kamerinrichting. Verwacht je bezoek? Dan maak je van je tweezitter snel een ruime vierzitter, met een paar leuke hoekjes ertussen waar je wat lekkers op kunt zetten. Er is niks aan om allemaal op een kluitje te zitten of in een recht rijtje. De modulaire bank stelt je in staat om je bank in een wip aan te passen. Ook op de lange termijn is een elementenbank handig. Stel, je geeft je huisstijl een beetje een draai of je krijgt een grote kast die in de kamer moet. Soms komt de bank dan ineens een beetje in het nauw te staan. Dan schuif je net zo lang met de elementen totdat je weer voldoende vrije loopruimte in je kamer hebt.
Variëren maar met elementenbanken
Ook al blijf je dezelfde interieurstijl trouw, dan nog kun je je kamer flexibel herindelen. Een modulaire bank kan in een hoek, kan als een eiland of in veel andere patronen neergezet. Het mooie is dat je woonkamer weer helemaal nieuw lijkt als je de bank op een andere manier hebt vormgegeven. En dat vormgeven kost bijna geen tijd; het is schuiven, beoordelen en waarderen.
Vergroten of verkleinen van elementenbanken
Mocht je na dit te hebben gelezen, erover nadenken om eens rond te kijken bij de elementenbanken, dan nog een tip. Koop meer. Koop een of twee extra elementen bij de modulaire bank. Die hoef je niet altijd te gebruiken. Maar die kun je inzetten bij grote feesten en partijen of om je elementenbanken in twee aparte delen te splitsen. Op die manier krijg je een enorme vrijheid om de bank te bouwen die op een bepaald moment handig is. Als loungebank. Als visite bank ook.
Geen kleurloze banken
Een bank is meestal één geheel. Daar hoort dan ook een en dezelfde kleur bij. Je ziet bijna nooit een tweekleurige Chesterfield. Maar dan die elementenbanken! Het staat heel leuk om juist bij modulaire banken te kiezen voor diverse kleuren. En dan dus per element. Je kunt het rustig houden door bijvoorbeeld een diep grijs met een wat lichter grijs te combineren. Maar je kunt ook met contrasten werken, bijvoorbeeld okergeel en diep donkerblauw. Afhankelijk van hoe je de elementenbanken opstelt, krijg je dan meteen een heel ander aanzien.
Toch op zoek naar iets anders? Dan kan een hoekbank wat voor jou zijn!