Heb je ooit geprobeerd om je huis te verbouwen en/of opnieuw in te richten? Voor degenen onder u die zijn begonnen aan deze reis van het kopen van meubels, het bestellen van stalen en het werken met aannemers, u weet dat het bijna onmogelijk is om het alleen te doen. Hier komt een interieurarchitect om de hoek kijken. Een goede interieurontwerper geeft je niet alleen decoratie-ideeën op basis van expertise, hij of zij zal je ook geld besparen door te wijzen op kleine fijne kneepjes en ontwerpdetails die je anders misschien zou missen.

Er zijn tal van voordelen aan het samenwerken met een binnenhuisarchitect, maar als het gaat om het inhuren van de juiste binnenhuisarchitect, zijn veel mensen sceptisch of voorzichtig. Dit komt deels omdat de honoraria en processen van ontwerpers niet in steen gebeiteld zijn. Om uw scepsis te beteugelen, stelt u belangrijke vragen voordat u een binnenhuisarchitect inhuurt – een goede ontwerper zal uw vragen beantwoorden en uw zorgen wegnemen.

Omdat belangrijke vragen niet altijd het gemakkelijkst te vinden zijn, heb ik een aantal veelgestelde vragen van een paar huidige klanten verzameld en hierop gereflecteerd, zodat uw verbouwings- en opknapproces zo naadloos en plezierig mogelijk verloopt.

V: Wat als ik geen ontwerper nodig heb voor het volledige ontwerpproces en alleen iemand nodig heb om mijn ideeën te stuiten?

A: Hoewel er enkele interieurontwerpers zijn die alleen werken aan projecten waarbij het hele huis betrokken is, zullen velen bereid zijn u door specifieke fasen van het ontwerpproces te begeleiden. De eerste fase waarin dit soort overleg uw situatie echt kan helpen, is wanneer u bijna klaar bent om aan uw project te beginnen. De tweede fase is wanneer u belangrijke beslissingen neemt over specifieke materialen, zoals het kopen van meubels. In feite kan uw interieurontwerper waarschijnlijk een rapport maken met elementen zoals verfkleuren, stoffen, werkbladen en kasten, en waar u ze kunt vinden. Een goede ontwerper zal aanbevelingen doen, maar in dit geval bent u verantwoordelijk voor het bestellen en ontvangen. Zo heeft u nog steeds meer controle over uw renovatie.

Vraag: Hoe kom ik aan een budget voor mijn woondecoratieprojecten?

A: De sleutel is om een ​​ontwerpplan in fasen te maken, en onthoud dat niet je hele huis in één keer hoeft te worden ingericht. Sommige mensen besluiten bijvoorbeeld eerst de familiekamer te doen, dan de keuken en dan de badkamer op de bovenverdieping.

Ik raad een aanpak in drie stappen aan:

Stap 1: Maak een verlanglijstje van gewenste items. Sta jezelf toe om te dromen, maar vergeet de praktische onderdelen niet, zoals het bevestigen van je badkamermeubels.

Stap 2: Wijs prijspunten toe aan uw verlanglijstitems door te bladeren naar prijzen op internet, in winkels en catalogi. Vergeet niet dat arbeid voor de bouw, zoals schilderen, tegelen en installaties minstens 15% zal toevoegen aan uw voorspelde kosten.

Stap 3: Bespreek de kosten van bepaalde opties met uw ontwerper – maak u geen zorgen over te hoge uitgaven, want een goede ontwerper blijft binnen het kader van uw budget.

Vraag: Wat moet ik doen als ik moeite heb om mijn gewenste look te verwoorden?

A: Een goede ontwerper kan een rode draad vinden tussen de verschillende afbeeldingen en stijlen die je hebt verzameld. Probeer in dit geval een map of een elektronische bibliotheek te maken met afbeeldingen van kamers die eruitzien zoals u dat wilt, gewoon om ideeën te delen over wat u hoopt te bereiken.