Als je een tuin hebt, dan ben je het jezelf verplicht hier optimaal gebruik van te maken. Niet veel mensen hebben een eigen tuin en hier mag je dan ook zeker trots op zijn. We willen dan ook dat je dat bent, maar wat nu als je tuin niet iets is om trots op te zijn? Wat nu als je tuin er een beetje zielig bij lift, om welke reden dan ook? Dan heb je een probleem, je kunt namelijk niet echt trots zijn op je tuin. Maar goed, een probleem is er om op te lossen en daar gaan we je vandaag een beetje mee op gang helpen. We vertellen je hier van stap tot stap wat jij nu concreet kunt doen op je tuin op te fleuren. Hier gaan onder andere kunst hangplanten mee gemoeid, maar het blijft niet beperkt tot kunst hangplanten. 

De inzet van kunst hangplanten

Belofte maakt schuld, afspraak is afspraak, pacta sunt servanda en zo kunnen we nog wel even doorgaan; het is tijd voor de kunst hangplanten. Dit klinkt misschien niet super spannend, maar geloof ons; je raakt wel overspoelt met enthousiasme als je hier verder naar gaat kijken. Je zult ondervinden dat er wel degelijk veel is om spannend te vinden als je eenmaal wat kunst hangplanten hebt opgehangen in je tuin. Aan een balk, aan de schutting, aan je huis of je deur; de opties zijn eindeloos en jij hebt het allemaal in de hand. Dit geeft je tuin al een heel andere uitstraling. Daarnaast hoef je deze dingen niet te verzorgen, dat scheelt in de uiteindelijke look van je tuin. Je bent hier namelijk niet zo’n ster in, gezien de oorspronkelijke staat van je tuin. 

Schoonmaken van de planten

Dan is het tijd om de boel schoon te spuiten. Je tegels, je schutting, ander houtwerk, tuinmeubilair; het zit hoogstwaarschijnlijk onder de groene aanslag en dat moet je niet willen. Kies daarom voor een de inzet van een hogedrukspuit die je een beetje op gang helpt. Je moet meteen aan de slag met het ding en je zult er wel eventjes mee bezig zijn, maar pas op voor de lak van je deur of kozijnen bijvoorbeeld. Heel veel succes!

Ook in de tuin kunst hangplanten

Dan is het toch echt de tijd om je handen uit de mouwen te steken en je vingers groen te maken, al is het gedwongen. Buiten de kunst hangplanten die je kan ophangen aan het hek of schutting. Als je tuin er niet uitziet, dan is de kans groot dat dit komt omdat je het gras lange tijd niet hebt gemaaid en omdat je onkruid de afgelopen twee jaar niet hebt gewied. Zonde, want daarom kost het je nu extra werk. Maai die grasmat maar en wied het onkruid, anders gaat je tuin er nooit fatsoenlijk uitzien. Dit maaien kun je mogelijk niet in één keer doen, als het gras dermate lang is moet je misschien meerdere keren er overheen gaan of het eerst ‘voor snoeien’. Je onkruid wied je bij voorkeur met de hand zonder giftige middelen. 

 

Denk ook eens aan het plaatsen van kunstbomen in de tuin.