De leukste woonbeurs is weer en je wilt tickets kopen om ze te gaan zien. Dus ga je online en begin je met zoeken om tourdata te vinden, evenals enkele tickets in het proces. Je begint met een simpele Google-zoekopdracht en wordt plotseling overweldigd door de honderden websites die tickets aanbieden. Gefrustreerd gooi je eindelijk je handen in de lucht en dat is wanneer het je raakt, dit zal niet zo’n gemakkelijk proces zijn. Hoewel het vinden van de juiste tickets in het begin een stressvol proces kan zijn, is de ticketindustrie niet zo ingewikkeld als het lijkt. Volg gewoon deze gids en je hebt tickets in je handen voordat je het weet.

De primaire ticketmarkt

De primaire markt is eigenlijk wanneer tickets voor het eerst aan het grote publiek worden verkocht en wanneer de prijzen het laagst zijn. Vrijwel iedereen heeft de primaire markt gebruikt om kaartjes te kopen, of ze het nu beseffen of niet (naar de bioscoop gaan). Het is verreweg de goedkoopste en meest betrouwbare manier om tickets te kopen. Hieronder vindt u enkele opties voor het verkrijgen van tickets van de primaire ticketmarkt.

Een kassa – De kassa is een effectieve manier om tickets te kopen voor kleine en lokale evenementen. De dag van het evenement zullen er kramen vol mensen zijn die tickets verkopen. Elk ticket heeft een nominale waarde en zal niet worden gemarkeerd in prijs. Dit is een goede optie om tickets te kopen, maar er zal meestal een lange rij zijn en als het evenement groot genoeg is, zullen de tickets lang voordat ze de kassa bereiken uitverkocht zijn.
Locatiewebsites – Elke locatie of sportevenement heeft meestal zijn eigen website waar u tickets kunt kopen. Bezoek gewoon de officiĆ«le website van de locatie en je kunt tickets kopen voor de nominale waarde. Het enige probleem met deze methode is dat als het evenement groot genoeg is, de tickets ongelooflijk snel uitverkocht zullen zijn en dat je niet veel kans hebt om tickets te kopen.
Via een primaire geautoriseerde verkoper – Er zijn verschillende websites die tickets verkopen namens de sportteams of locaties zelf. Ze doen al het werk om de tickets voor de locatie te verkopen door de tickets op hun site te zetten om te worden verkocht. De grootste en meest bekende primair geautoriseerde verkoper is TicketMaster.com. Ze verkopen tickets voor bijna elke locatie en elk bestaand sportteam voor de nominale waarde totdat ze uitverkocht zijn.
Hoewel de primaire ticketmarkt een geweldige manier is om tickets te kopen, is het niet de meest betrouwbare methode omdat tickets ongelooflijk snel uitverkocht zijn. Zodra de tickets voor een evenement zijn uitverkocht, heb je geen andere keuze dan door te stromen naar de secundaire ticketmarkt.