Er zijn heel wat manieren om je woning volledig naar je zin af te werken. Leuke decoratie kan een persoonlijke touch geven aan je woning, maar er zijn ook mogelijkheden die zowel mooi als praktisch zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een kachel. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zo’n kachel.

Tips bij het aankopen van een kachel

Wanneer je op zoek bent naar een kachel voor je woning zijn er heel wat opties vandaag de dag. De populairste kachel is nog steeds de houtkachel. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor dit soort kachels kiezen, is omdat ze naast warmte ook voor heel wat sfeer zorgen in een woning. Niets is gezelliger dan in de winterperiode in de zetel kruipen met een houtkachel die brandt op de achtergrond. Bovendien heeft een houtkachel een hoog rendement omdat er bij deze kachels heel weinig warmte verloren gaat. Daarnaast is het goedkoop in aankoop en heb je enkel hout nodig om het te laten branden.

Een andere mogelijkheid is een gaskachel. Deze kachels zorgen voor minder sfeer in huis, maar je hebt geen hout of pellets nodig om deze te laten branden. Let er wel op dat je een aansluiting hebt op de gasleiding waar je de kachel wil plaatsen. Als je dit niet hebt, moet je dit nog laten plaatsen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat er bij een gaskachel altijd een klein vlammetje blijft branden, ook nadat je de kachel hebt afgezet. Sommige mensen vinden dit geen fijne gedachte.

Een derde mogelijkheid is een elektrische kachel. In dit geval wordt er geen gebruik gemaakt van echte vlammen, waardoor het gevoel van een authentieke kachel volgens sommigen misschien wat verloren gaat. Het is daarentegen wel heel wat veiliger dan een gashaard of een houtkachel waar je risico hebt op opspattende houtsplinters.

Zorg buiten voor evenveel gezelligheid als binnen

Gezelligheid hoef je niet te beperken tot in je woning. Ook voor buiten bestaan er open haarden die je extra lang laten genieten van zwoele zomeravonden. Vandaag de dag heb je zelfs een mogelijkheid om een barbecue te combineren met een open haard. De BBQ haard zorgt ervoor dat je eerst kan genieten van een barbecue en daarna de haard kan laten doorbranden als buitenhaard.

Daarnaast heb je verschillende mogelijkheden in hoogte bij een BBQ-haard. Zo kan je zeker zijn dat de barbecue niet te hoog of te laag is voor jou. Doordat de barbecue in de open haard wordt gemaakt, heb je ook geen last van de gekende rookpluimen tijdens het barbecueën. Net zoals bij andere buitenhaarden heb je ook hier de keuze tussen een vrijstaande of een vaste haard. Mogelijkheden genoeg waardoor je ongetwijfeld de BBQ-haard vindt die je zoekt!