Bubbelplastic, ook wel luchtkussenfolie of noppenfolie genoemd, is een veelgebruikt verpakkingsmateriaal dat bestaat uit met lucht gevulde bubbels die tussen twee lagen plastic worden aangebracht. Op die manier krijg je een vel met luchtbubbels, wat voor een flexibele en schokabsorberende bescherming zorgt van kwetsbare en breekbare items tijdens transport en opslag. Wil je meer weten over het materiaal? Lees dan snel verder.

Optimale bescherming van je goederen

Een van de belangrijkste voordelen van bubbelplastic is de uitstekende bescherming die het biedt aan fragiele en gevoelige items tijdens verzending en opslag. De luchtbubbels fungeren als een dempende buffer, waardoor schokken en stoten worden geabsorbeerd en de kans op beschadiging van de inhoud wordt verminderd. Je kunt er ook prima producten mee inpakken voor extra veiligheid. Bijvoorbeeld producten die niet in een stevige doos zijn verpakt of producten die als showmodel worden verkocht. Bubbelfolie is verkrijgbaar in verschillende maten van bubbels en diktes van de folie. Kies de juiste grootte en dikte op basis van de items die je wilt verpakken en versturen. Voor fragiele en breekbare items is een grotere bubbel en een dikkere folie de betere keuze. Op die manier kun je de goederen optimaal beschermen.

Bubbelplastic is een kostenbesparende oplossing

Bubbelplastic is lichtgewicht, waardoor het niet veel extra gewicht aan de verzending toevoegt. Dit is vooral belangrijk bij het verzenden van pakketten, waar het gewicht van de verpakking van invloed kan zijn op de verzendkosten. Het gebruik van bubbelfolie als verpakkingsmateriaal is dus kostenbesparend.

Eenvoudig in gebruik

Bubbelplastic is zeer flexibel en gemakkelijk op maat te knippen, te scheuren of te snijden, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor het beschermen van items van verschillende vormen en maten. Het is ook handig in gebruik, omdat het gemakkelijk kan worden omwikkeld rond het product dat je wil inpakken. Bubbelplastic wordt vaak ook op rollen geleverd, zodat je zelf de benodigde hoeveelheid kunt knippen of snijden. Controleer de afmetingen van de rol bubbelplastic voordat je koopt, om ervoor te zorgen dat het voldoende is waarvoor je het nodig hebt. Te korte rollen zorgen voor een verspilling van materiaal of onvoldoende bescherming. Wat je natuurlijk wilt voorkomen.

 

Verpakkingsmaterialen Profipack | Voor al uw verpakkingsmateriaal

 

Wat kost bubbelplastic?

De kosten van bubbelplastic variĆ«ren afhankelijk van de grootte, dikte en hoeveelheid van de rollen. Over het algemeen kunnen rollen van bubbelfolie variĆ«ren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s per rol. Grote rollen of grotere hoeveelheden kunnen in verhouding goedkoper zijn per meter. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers en om reviews te lezen. Op die manier vind je de beste kwaliteit voor ook de beste prijs. Daarnaast willen we als tip geven om altijd voor hoogkwalitatief bubbelfolie te kiezen, dat ook van gerecycled materiaal is gemaakt. Op die manier zorg je ervoor dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Sommige noppenfolies worden gemaakt van gerecyclede materialen en zijn zelf ook recyclebaar. Er zijn zelfs varianten die ook biologisch afbreekbaar zijn, wat natuurlijk nog beter is voor het milieu. Duurzaam bubbelplastic is cruciaal voor bedrijven die pretenderen groen te ondernemen.